image-30930-Huis verwarming.jpg?1441630325912

Hernieuwbare energie

Krijgt u het ook zo warm bij het zien van uw energiefactuur? Investeer in hernieuwbare energie en beperk uw energieverbruik!

De warmtepomp is een energiezuinig alternatief voor de verwarmingsketel. Sanitair warm water bekomt u via een warmtepompboiler of een zonneboiler.

Weer of geen weer, altijd opbrengst!

Warmtepomp

De warmtepomp haalt warmte uit de natuur (water, grond, lucht) en geeft die warmte op een hogere temperatuur af aan het verwarmingssysteem. Hierbij wordt er veel minder CO2 uitgestoten dan bij andere verwarmingsinstallaties (50% minder dan een stookolieketel, 40% minder dan een aardgasketel en 30% minder dan een condensatieketel).

De combinatie met vloerverwarming is ideaal, omdat dat systeem werkt bij lage temperatuur. De combinatie met oude installaties met grote radiatoren is ook rendabel, op voorwaarde dat u bij de renovatie voldoende isoleert.

Warmtepompboiler

De warmtepompboiler verwarmt uw sanitair water door warmte te onttrekken aan de omgevingslucht. Die warmte wordt benut om het water op te warmen.
Dit systeem is het meest voordelig wanneer er meer dan 100 liter warm water per dag verbruikt wordt (= een gezin vanaf 3 personen). Hoe groter het verbruik van warm water, hoe voordeliger.